HTML

Pedálfordulat

Élményeim, szubjektív és szélsőséges véleményeim kerékpározásról és minden azzal kapcsolatos dologról.

Friss topikok

  • Keelhaul: A kerekagyról találtam rá a blogodra. Én úgy tudom, hogy lehet, sőt sprinterek szoktak is ilyen u... (2013.07.31. 02:52) Intervall
  • Gabriel_mtb: @Maurice74: Miért kellene az autósokat utálnom? Akkor néha utálnom kellene magamat is. Viszont br... (2011.04.15. 21:45) Miért utálom Szentendrét

Linkblog

2011.06.06. 17:02 Gabriel_mtb

Mexikóba kéne...

 Van egy-két hely a Pilisben, ahol régebben egyedül lehettem. Nem kellett letérnem az útról vagy az ösvényről, mégsem járt ott szinte senki. Aztán egyre többen felfedezték ezeket a helyeket, ma már csak egy pláza nyugalmát tudják nyújtani. Szerencsére még maradt pár csendes, különös hangulatú menedék. Másfél hónapja eltekertem egy ilyen helyre és meséltem róla egy lánynak, aki nagyon jó kérdéseket szokott feltenni.

 

- Jó érzés teljesen eltűnni?

Térerő sincs mindenhol az erdőben, ilyen helyeken még csontvázakkal sem szoktam találkozni. Mindennek csak az emléke maradt. Engem sem látnak. Nincsenek emberek, nincs mozgás, nincs idő. Jó érzés megállítani az időt.  Jó érzés kint hagyni a gondokat a saját idősíkjukon. Csak a számomra kedves gondolatokat viszem be a időtlen területre. Majd néhány perc örökkévalóság után folytatom az utamat. A terület határán csendben lebegő gondok beugranak a mezem zsebébe. Aztán a tekerés végén visszamásznak a fejembe.
 
Vannak akik civilben ismernek és vannak akik bringásként. Ha beöltözök, akkor a civil ismerősök számára már láthatatanná is váltam. A mez és sisak jobb, mint Harry Potter köpenye, igazi MVP pajzs. Ha rám néznek és látnak, akkor sem vesznek észre. Ha így megyek egy térképen sem jelölt helyre, akkor tényleg teljesen eltűnök. Jó érzés. 
 
Akadnak néhányan, akik így is (úgy is) ismernek. Előlük nem tudok eltűnni, de nem is akarok. Mégis jó érzés időnként eltekerni Mexikóba. Budapest határától alig több, mint egy óra alatt  lehet eljutni Dél-Amerikába. Ha ilyeneket mondok, mindig furcsán néznek rám. 
Mexikót Dobogókő közelében kell kereseni. Állítólag az ide helyezett erdészek nem kedvelték ezt a lakott területektől távol eső helyet, ezért szerettek volna megszökni innen. Később az 1872-73-as  kolerajárvány idején pedig ide menekült, azaz szökött egy erdész. Az tette vonzóvá, ami miatt korábban nem szerették. Tehát eredetileg "Megszökő" volt a hely elnevezése, ez alakult át és lett belőle Mexikó.
 
Vitorlát szélbe...

komment

Címkék: menedék mexikó pilis dobogókő eltűnni


A bejegyzés trackback címe:

https://pedalfordulat.blog.hu/api/trackback/id/tr282962024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása